
Samenwerking tussen school en ouders
Wij zien ouders als partners, wij zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind, ieder vanuit zijn eigen rol of taak. Een prettige samenwerking tussen ouders en school (ouderbetrokkenheid) heeft een positief effect op de ontwikkeling van de leerling in het algemeen en op zijn leerprestaties in het bijzonder.
Samen stellen wij het kind centraal
Wij zien ouders als partners, ieder vanuit zijn eigen rol of taak. Elkaar kennen, elkaar goed informeren en goed contact met elkaar is daarbij ondersteunend. We houden u regelmatig op de hoogte over hoe het met uw kind gaat. Het startgesprek, het ontwikkelgesprek en het eindgesprek zijn daarbij mooie voorbeelden. We informeren u regelmatig vanuit de school. Daarvoor gebruiken we diverse middelen of mogelijkheden zoals:
- het ouderportaal
- diverse specifieke ouderbijeenkomsten (bijv. : ouderbijeenkomst PO/VO voor ouders en kinderen van groep 8)
- de nieuwsbrief (wekelijks)
Denkt u met ons mee? Wilt u ons helpen?
Op het Ten4 College zien wij ouders als waardevolle partners. Een goede samenwerking tussen school en thuis is essentieel voor de ontwikkeling en het welzijn van onze leerlingen. Daarom nodigen we ouders van harte uit om met ons mee te denken, te helpen of ons te ondersteunen waar dat kan.
Er zijn verschillende manieren waarop ouders kunnen bijdragen in de klas, bij activiteiten of op schoolniveau. Zo bouwen we samen aan een sterke, betrokken leeromgeving voor alle leerlingen.


Medezeggenschapsraad
De Medezeggenschapsraad (MR) van Het TEN4 college is een beleidsorgaan. De MR bestaat uit vier leden, met een gelijke vertegenwoordiging van een ouder- en personeelsgeleding. De leden van de MR worden gekozen vanuit deze twee geledingen. De zittingsduur is 3 jaar en na het aflopen van een termijn kunnen ouders zich kandidaat stellen. Er worden dan verkiezingen uitgeschreven. Wilt u zich aanmelden voor de MR, dan kunt u een mail sturen aan de directie.
Het doel en werkwijze MR
De MR bevordert de openheid en onderling overleg in de school. Vanuit de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) heeft de MR instemmings- of adviesbevoegdheid. Dit houdt in dat het beleid van de school pas mag worden uitgevoerd nadat de MR heeft ingestemd of een advies heeft gegeven. De MR denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op school. De MR heeft daarvoor regelmatig, ongeveer eens in de zes weken, overleg met de directie en/of het schoolbestuur. Deze vergaderingen zijn openbaar, u als ouder/verzorger bent van harte welkom. Dit overleg kan gaan over zaken als de besteding van geld, de kwaliteit van het onderwijs, het veiligheidsbeleid, het vaststellen van vakanties en vrije dagen, (ver)nieuwbouw of de wijze waarop ouders meehelpen op school.